Koers Facebook of Face-bomb glijdt verder weg richting 30 dollar

Wall Street is vandaag hoger geopend, met relatief bescheiden winsten voor de belangrijkste indices. Het sentiment is alleszins al veel beter dan vorige week, toen de koersen aanhoudend onder druk bleven staan. Het moet echter nog worden bewezen dat het sentiment gevoelig is verbeterd, mogelijk is er sprake van een correctie uit een oververkochte situatie.

Op de Nasdaq heeft de koers van Facebook nog geen bodem bereikt, de koers noteert vandaag opnieuw meer dan 5% lager. Daarmee komt de kaap van 30 dollar in het vizier. Een terugval onder dit niveau zou alleszins psychologisch een zeer negatief signaal geven.

Sommige analisten spreken in verband van Facebook al van Face-bomb, waarmee wordt verwezen naar een bom die in het gezicht van de aandeelhouders zou zijn ontploft. In de komende dagen zal de evolutie van de koers in ieder geval met argwaan gevolgd worden.

Vastgoedmarkt verbetert geleidelijk aan

De verkoop van bestaande woningen is in april gestegen, waardoor we nogmaals een signaal ontvangen dat de vastgoedmarkt aan het verbeteren is.

Volgens de National Association of Realtors was er vorige maand sprake van een stijging van de verkopen met 3,40%.

In totaal werden op jaarbasis 4,62 miljoen huizen verkocht.

Daarmee liggen de verkopen weer op het niveau van januari en februari. Vanwege de zwakker dan normale klimatologische omstandigheden was de winterperiode een goede periode voor de huizenmarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content