Koers Facebook explodeert, Wall Street voorzichtig hoger

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend, met voorlopig beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Op Wall Street staat momenteel nog alles in het teken van de bedrijfsresultaten, die aan een snel tempo blijven binnenrollen. Dat zal zeker nog tot einde volgende week het geval zijn.

Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Facebook beter dan verwachte cijfers bekend. De koers schiet in reactie als een raket de lucht in, momenteel noteert het aandeel ruim 20% boven het slotniveau van gisteren.

Een aandeel Facebook kost momenteel iets meer dan 23 dollar, wat toch nog ruim minder is dan de introductiekoers van 38 dolllar.

Vanmiddag was het onder andere de beurt aan Boeing om de kwartaalcijfers bekend te maken. De vliegtuigbouwer deed het beter dan verwacht en verhoogde bovendien de outlook voor het volledige boekjaar. In reactie op het nieuws noteert de koers van Boeing bijna anderhalf procent hoger.

Amerikaanse olievoorraden opnieuw gestegen

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 1,7 miljoen vaten is toegenomen naar 366,4 miljoen vaten.

Vooraf werd op een toename met 1,5 miljoen vaten gerekend. De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg naar 8,2 miljoen vaten ruwe olie/dag in tegenover 8,1 miljoen vaten/dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg de voorbije 4 weken licht naar 87,8 procent tegenover 87,3 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine daalde met 0,5 miljoen vaten naar het laagste niveau sinds oktober 2008. De stookolievoorraad
kwam op weekbasis zelfs 3,2 miljoen vaten lager uit. Stookolie werd op weekbasis 2,2 procent duurder maar loodvrije benzine moest 2 procent inleveren.

De kleinhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel stegen voor het eerst in 3 weken. Een gallon diesel kostte 4,094 dollar tegenover 4,079 dollar een week eerder. De prijs van een gallon loodvrije benzine daalde naar 3,85 dollar tegenover 3,804 dollar een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content