Koers Facebook blijft ook in nabeurshandel onder druk staan
Op basis van de futures mag een lagere opening op Wall Street worden verwacht, de futures geven een verlies van 0,50% voor de S&P 500 aan.
Gisteren beleefden de Amerikaanse beurzen een goede dag, onder andere dankzij meevallende cijfers over de vastgoedmarkt.
Daar stond echter tegenover dat de koers van Facebook opnieuw onder zware druk kwam te staan, die koers viel terug onder het niveau van 29 dollar.
Ook in de nabeurshandel blijft de koers van Facebook onder druk staan. Iedereen vraagt zich af waar Facebook een bodem gaat vinden.
Geen goede week voor de beurzen
De internationale aandelenmarkten zijn de afgelopen week per saldo gestegen, maar we moeten ons volgens ABN Amro wel realiseren dat de beweging plaatsvond op hele lage niveaus en dat de onrust op de markten erg groot blijft.
Ondanks de stijging was het geen beste week en dat gold zowel de macro-economische indicatoren als de blijvende onrust rondom de Europese schuldencrisis.
Met betrekking tot dit laatste speelden er de afgelopen week twee vervelende – want niet op deskundigheid gebaseerde – discussies een rol.
In de eerste plaats was daar weer de discussie over gezamenlijke Europese overheidsobligaties, waarbij de standpunten volledig zijn gebaseerd op de eigen belangen: de zuidelijke landen willen het zo snel mogelijk, omdat het voor hen een renteverlichting betekent, en de noordelijk landen willen het niet, omdat ze een hogere rente zullen moeten betalen.
Naar de mening van ABN Amro zijn euro-obligaties bepaald geen panacee en als ze worden ingevoerd dan toch vooral als sluitstuk van een verdere integratie dan op dit moment.
In de tweede plaats beginnen allerlei beleidsmakers openlijk te zinspelen op een Griekse uittreding uit de eurozone en dat dit proces beheerst zou kunnen verlopen.
Deze uitspraken zijn volgens ABN Amro buitengewoon gevaarlijk omdat het ertoe bijdraagt dat Grieken hun euro’s van de banken halen voordat ze worden omgezet in – waardeloze – drachmes.
Dit kan dus leiden tot een kapitaalvlucht die de problematiek alleen maar verergert. Het kan derhalve als een ernstige vorm van mismanagement worden gekarakteriseerd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier