Koers Devgen explodeert op Brusselse beurs

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten lopen op tot in de buurt van een half procent.

Opvallend is dat de DAX in Frankfurt wat zwakker uit de startblokken kwam, deze index boekt slechts een winst van iets meer dan een kwart procent.

In Brussel opent de BEL 20 conform met het marktgemiddelde ongeveer een half procent hoger. Nyrstar is de opvallendste stijger, Telenet moet een klein deel van de winst van gisteren weer opgeven. Devgen opende op 15,80 euro, dit in reactie op het vanmorgen binnengelopen bod.

Syngenta biedt 16 euro per aandeel Devgen

Devgen deelde vandaag mee dat Syngenta heeft aangekondigd een bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen van Devgen nv tegen een prijs van 16 € per aandeel betaalbaar in contanten.

Het openbaar bod zal van start gaan, na de goedkeuring van het biedprospectus en het memorandum van antwoord door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Onder voorbehoud van nazicht van het definitieve biedprospectus, steunt de raad van bestuur van Devgen het bod. De biedprijs ten belope van 16 € per aandeel vertegenwoordigt een premie van 70% ten opzichte van de slotkoers van Devgen op NYSE Euronext Brussel op 20 september 2012.

De raad van bestuur zal zijn formeel antwoord geven op het voorgestelde overnamebod in een memorandum dat het binnen afzienbare tijd zal opstellen in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

Het prospectus en het memorandum van de raad zullen worden bekendgemaakt, na goedkeuring door de FSMA, door middel van een persbericht en de website van het bedrijf.

Thierry Bogaert, CEO van Devgen, zei: “Dit bod bewijst nogmaals de waarde van de verwezenlijkingen van Devgen op tal van vlakken in België, Singapore, India, de Filipijnen en Indonesië. Ik feliciteer de ploeg die Devgen heeft opgebouwd. De nieuw ontwikkelde chemische en biotechnologische oplossingen om gewassen te beschermen, de nieuwe generatie hybride rijst en de zaadbusiness in India en Zuidoost-Azië zijn de bouwstenen van het bedrijf. Het personeel en management van Devgen zijn vastbesloten om van deze opportuniteit een succes te maken. Zij zullen cruciaal zijn om onze technologieën en producten maximaal uit te bouwen via de wereldwijde platforms van Syngenta, een toonaangevende speler in de agro-industrie.”

Het bod is gebonden aan het vervullen van een aantal gebruikelijke voorwaarden, onder meer het verkrijgen van ten minste 80% van de aandelen die het voorwerp uitmaken van het bod en de voorwaarde dat Devgen geen wezenlijke ongunstige verandering ondergaat vooraleer de resultaten van het bod worden bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content