Koers Cisco Systems fors hoger in reactie op goede kwartaalcijfers

Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Cisco Systems meevallende kwartaalcijfers bekend. Bovendien kondigde het bedrijf aan dat het dividend zal worden opgetrokken. Het kwartaalbericht van Cisco wordt goed onthaald, in de nabeurshandel noteert de koers ruim 5% hoger.

Topman John Chambers is van mening dat het dividend nog verder kan worden opgetrokken. De Aziatische markten deden het bijzonder goed, de Verenigde Staten presteerde redelijk goed, maar in Europa was een zekere vertraging merkbaar. De goede cijfers van Cisco kunnen de Amerikaanse beurzen straks in de opening een hart onder de riem steken.

Chinese export is gedaald

De persconferentie van ECB president Draghi zorgde onlangs in eerste instantie voor teleurstelling, maar werd een dag later toch positief uitgelegd door de markt. 2-jaars rentetarieven in Italië en Spanje daalden met respectievelijk ca 100 en 150 bps van het hoogtepunt op vrijdag naar het dieptepunt op maandag.

Dit kwam volgens Theodoor Gilissen Bankiers doordat Draghi aankondigde kortlopende leningen op te kopen mocht een land officieel hulp inschakelen van het EFSF/ ESM en beloven de noodzakelijke hervormingen door te voeren.

De Duitse 10-jaars rente liep meteen de vrijdag nadien met ca 20 bps op. Vorige week zette de stijging door naar een hoogtepunt van 1,48%, het hoogste niveau sinds begin juli.

Vervolgens daalde de rente weer met 6 bps naar 1,37%, voornamelijk door tegenvallende macro-economische cijfers uit China. Die duidden op een verdere verzwakking van de economische groei.

De exportgroei in juli kwam uit op slechts 1% ten opzichte van vorig jaar, waar 8% was verwacht.

De export naar Europa daalde met 16,2%. Omdat de inflatie verder is gedaald naar 1,8% op jaarbasis lijkt er volgens Theodoor
Gilissen Bankiers ruimte te zijn voor verdere monetaire verruiming door China.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content