Koers Bankia opnieuw lager, Spaanse kredietrating naar junk

De Europese beurzen zijn vanmorgen lager geopend, waarbij meteen opviel dat de koers van Bankia op de beurs van Madrid opnieuw 6% lager opende. Europa – en dan meer bepaald de Europese Centrale Bank – is alles behalve te spreken over de manier waarop de Spaanse regering deze bank wil redden.

Egan-Jones Ratings Co, een minder bekend ratinghuis, verlaagde de Spaanse kredietrating tot die van junk bond. De beleggers vrezen dat andere ratinghuizen dit voorbeeld gaan volgen.

Zowel de Spaanse als de Italiaanse en de Franse beurzen openden meer dan 1% lager, de Stoxx Europe 600 liet in de opening ruim een half procent liggen. KPN bevestigde nogmaals dat het (gedeeltelijk) overnamebod van America Movil ruim onvoldoende is.

In Brussel bedraagt het verlies voor de BEL 20 zowat driekwart procent. Telenet staat opnieuw in de schijnwerpers, achter de schermen zou het telecombedrijf toch een bod op branchegenoot BASE voorbereiden. Hoe één en ander in zijn werk zou gaan, is nog niet duidelijk.

Trading update Real Dolmen

Real Domen gaf vorige week een trading update over het voorbije kwartaal. Dit waren de hoogtepunten:

• Inkomsten over het volledige boekjaar groeien met 5,9 % tot € 258,5m

• De REBIT over het volledige boekjaar groeit met 9,8 % tot € 13,6m, met een stijging van de REBIT-marge tot 5,3 %

• Gezonde financiële structuur vrij van netto schuldenlast.

Bruno Segers, Chief Executive Officer van RealDolmen, lichtte toe:

“We lieten een goede omzet- en REBIT-groei optekenen met een lichte verbetering van onze REBIT-marges. We hebben ook de meeste van onze ratio’s verbeterd, terwijl we deze groep op lange termijn blijven beheren: we hebben veel jonge professionals aangeworven, wat een impact had op de productiviteit en wij bleven al onze roadmap-investeringen in Business Solutions volledig als kosten opnemen. Beide elementen hadden een invloed op de winst van dit jaar, terwijl we toch nog steeds resultaten leveren om trots op te zijn. Dit is zeer zeker waar in het huidige economische klimaat, zoals wordt geïllustreerd door de dalende prestaties van onze Luxemburgse bankingactiviteiten. Voor het volgende jaar zijn we zowel positief wat betreft de sterke punten die we in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld, als voorzichtig, gezien de wisselende investeringslust op de markt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content