Koers 2-jarige Griekse staatsobligaties bedraagt nog maar iets meer dan 20%

De wereld ziet er na de afloop van de verkiezingen van afgelopen weekend weer een stukje anders uit. De onzekerheid is toegenomen, wat op de eerste plaats tot gevolg had dat de beleggers opnieuw richting de veiligheid van Duitse staatsobligaties vluchtten.

Michael Leister, rentestrateeg bij DZ Bank AG in Frankfurt, is van mening dat de kans op een Grieks default na de verkiezingen is toegenomen. Leister sluit uiteindelijk ook niet uit dat Griekenland de eurozone zal moeten verlaten en verwacht dat de vraag naar bunds groot gaat blijven.

Het rendement op de 2-jarige Griekse staatsobligatie steeg vandaag tot 22,96%, of een stijging met 239 basispunten of 2,39% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. De koers van deze obligatie bedroeg nog 20,88% van de face value. Ook het rendement op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties steeg licht.

Franse staatsobligaties herstellen zich snel

Het rendement op de 10-jarige Franse staatsobligatie steeg met 6 basispunten tot 2,89%, maar in de loop van de dag daalde het rendement terug tot 2,80%. Het rendement op de 2-jarige Franse staatsobligatie daalde met 6 basispunten tot 0,54%. Hollande vertelde zijn aanhangers vandaag dat er andere mogelijkheden waren dan besparen

Ciaran O’Hagan, head of euro-area rate strategy bij Societe Generale, stelt dat de verkiezingen weliswaar achter de rug zijn, maar dat het moeilijke werk nu moet beginnen. Het kan weken duren alvorens er regeringen op de been zijn gebracht, in welke tijdsspanne de schuldencrisis weer kan opflakkeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content