Klantenverlies breekt koers GdF Suez op Brusselse beurs zuur op

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. In de tweede helft van de sessie zijn de koersen zelfs nog wat verder aangetrokken. De Eurostoxx 50 sloot de sessie af met een winst van 1,80%, onder andere dankzij een serie van meevallende bedrijfsresultaten.

De BEL 20 zette in Brussel eveneens de beste beentjes voor, met een winst van 1,77%. GdF Suez blijft de kop van jut op de Brusselse beurs, de koers verloor opnieuw meer dan 2%.

Aandeelhouders WDP krijgen drie keuzemogelijkheden wat dividend betreft

De raad van bestuur van de zaakvoerder van vastgoedbevak WDP heeft beslist om dit jaar aan de aandeelhouders opnieuw de mogelijkheid van een keuzedividend aan te bieden.

De aandeelhouders werden op de algemene vergadering die vandaag plaatsvond geïnformeerd over de concrete modaliteiten van dit keuzedividend, waaronder de uitgifteprijs en de aanvaardingsperiode. Daarna keurde de Algemene Vergadering het dividend over 2011 goed.

De raad van bestuur van de zaakvoerder van WDP heeft beslist om opnieuw gebruik te maken van de mogelijkheid om een keuzedividend aan te bieden aan de aandeelhouders, waarbij de optie wordt geboden om (1) ofwel de schuldvordering, die ontstaat uit de winstuitkering met betrekking tot het boekjaar 2011, in te brengen in het kapitaal van de vennootschap, tegen de uitgifte van nieuwe aandelen1, (2) ofwel het dividend in cash te ontvangen, (3) ofwel te opteren voor een combinatie van de twee voorgaande opties.

De nieuwe aandelen WDP zullen met ingang van 1 januari 2012 winstgerechtigd zijn, zodat het eerste dividend betaalbaar zal zijn in mei 2013.

De inbreng in natura tegen de uitgifte van aandelen in het kader van het keuzedividend zal leiden tot een retentie van middelen binnen de vennootschap die haar vermogenspositie versterken en zullen door de onderneming worden aangewend ter financiering van de verdere groei in het kader van het strategisch groeiplan 2010-13.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content