Kinepolis overtuigt niet echt met trading update

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten situeren zich meestal in de orde van groottte van driekwart procent. De beleggers hopen nog altijd dat er uiteindelijk een regeling voor Griekenland uit de bus gaat komen.

De problemen in de eurozone zijn echter nog niet opgelost, want ook blijkt uit het feit dat de Ierse bedrijven steeds moeilijker geld los krijgen van de banken.

De Ierse banken hebben 64 miljard euro aan hulp ontvangen van de staat, maar dat geld blijkt dus niet door te vloeien naar de economie.

De Brusselse beurs is op haar beurt hoger geopend, met een winst van zowat een half procent voor de BEL 20. Daarbij valt op dat Delhaize de gisteren gerealiseerde winst grotendeels weer moet prijsgeven.

Op de bredere markt moet Kinepolis in reactie op de trading update zowat anderhalf proces prijsgeven.

Aantal bezoekers Kinepolis met 2,10% gedaald

Kinepolis behaalde EUR 117,3 miljoen opbrengsten en EUR 14,9 miljoen winst in de eerste jaarhelft. Dit waren de hoogtepunten van het eerste halfjaar bij de bioscoopuitbater:

* 9,4 miljoen bezoekers: 2,1% minder dan in het eerste semester 2011

* Box office opbrengsten en In-theatre Sales (ITS) stijgen samen met 0,7%

* Sterke groei Business-to-business-opbrengsten (B2B)

* Real estate: huuropbrengsten stijgend

* Positief effect overname Brightfish

* Digitalisering afgerond: Kinepolis 100% digitaal

* Courante EBITDA 6,6% hoger dan vorig jaar

* Courante winst stijgt met 9,6%

* Toegenomen vrije kasstroom van EUR 14,2 miljoen naar EUR 15,6 miljoen

* Netto financiële schuld gestegen van EUR 76,5 miljoen op 31 december 2011 naar EUR 104,8 miljoen op 30 juni 2012 ingevolge de inkoop van eigen aandelen voor EUR 30,7 miljoen en de dividenduitkering van EUR 10,6 miljoen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content