Kinepolis overtreft verwachtingen op alle fronten (update)

Vanmorgen maakte Kinepolis de halfjaarcijfers bekend. Dit waren de hoogtepunten:

Het eerste semester van 2009 sluit af met opbrengsten van € 100,7 miljoen, een EBITDA van € 21,5 miljoen en een netto-winst van € 6,3 miljoen. De winst per aandeel (EPS) stijgt van € 0,68 tot € 0,94.

De courante EBITDA van € 21,9 miljoen stijgt lichtjes ten aanzien van de courante EBITDA over de eerste jaarhelft van 2008. Dankzij een aanzienlijke verbetering van het financiële resultaat door de lagere netto financiële schuldpositie en lagere rentelasten, steeg de courante netto-winst met € 1,3 miljoen van € 4,7 miljoen tot € 6 miljoen.

In de eerste jaarhelft van 2009 werden de resultaten tevens beïnvloed door een aantal niet-courante verrichtingen: twee derde van de meerwaarde op de verkoop van de minderheidsparticipatie in CinemaxX werd gerealiseerd in het eerste semester (+€ 2,0 miljoen) en daarnaast werden er ook niet-courante kosten geboekt betreffende een voorziening voor dubieuze vorderingen, een bijzondere waardevermindering, een herstructureringskost en belastingsopbrengst ten belope van € 1,6 miljoen. Vorig jaar bestond het resultaat van het eeste semester enkel uit courante posten.

In een kort commentaar op de cijfers zei Myriam Dassonville van Kinepolis dat de bioscoopketen geen vooruitzichten in cijfers geeft: “We kijken wel naar het komende filmaanbod, maar traditioneel geven we weinig of geen cijfervooruitzichten. Dat doen we dus ook ditmaal niet.”

Margo Joris van KBC Securities merkte op dat Kinepolis ondanks de moeilijke marktomstandigheden uitstekende resultaten kon voorlegen, die op alle niveaus de verwachtingen van de analisten overtroffen. Onder andere de kostenbeheersing en de groei van de nettowinst waren indrukwekkend. Het koopadvies blijft gehandhaafd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content