Kies op obligatiemarkten voor veiligheid: Amerikaanse en Duitse staatsobligaties

De Markit iBoxx $ Liquid Emerging Markets Sovereign omvat de meest liquide staatsobligaties in USD van landen met een laag tot gemiddeld inkomen per hoofd van de bevolking (zoals berekend door de Wereldbank). De belangrijkste landen in deze index zijn Brazilië (12,54%), Turkije (11,63%), Mexico (11,30%) en Venezuela (9,50%).

De index heeft er de afgelopen jaren een mooie opwaartse rit opzitten. De negatieve divergentie tussen koers en RSI pleit voor voorzichtigheid. Opbouwen in de zone van 93 punten, zo luidt het advies van Leleux.

Kies op de obligatiemarkten voor veiligheid!

Voor de obligatiemarkten kiezen de analisten van Leleux in 2012 voor veiligheid. Dit betekent dat ze een voorkeur hebben voor Amerikaanse en Duitse staatsobligaties.

Een trendommekeer op de beurzen zorgt voor een hernieuwde vlucht naar veilige havens zorgen en nieuwe dieptepunten voor de Amerikaanse en Duitse 10-jaarsrentes.

Via trackers op deze staatsobligaties willen de analisten van Leleux van deze koerswinsten profiteren: een daling van de langetermijnrentes van de huidige niveaus naar de bodems van september 2011 betekent reeds een koerswinst van meer dan 20% voor Amerikaans overheidsobligaties. Bedrijfs-, groeilanden- en inflatiegelinkte obligaties kopen ze pas na koerscorrectie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content