KBC verlaagt advies Umicore tot houden

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, zonder dat zich opvallende verschuivingen ten opzichte van vanmiddag hebben voorgedaan. KBC blijft de sterkste stijger binnen de BEL 20, Umicore de scherpste daler.

Umicore stelt vast dat economisch klimaat moeilijk en onvoorspelbaar blijft

Umicore’s inkomsten stegen met 11% vergeleken met het eerste kwartaal van 2011 ondanks de economische vertraging die een aantal van haar markten en regio’s raakt, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. In het algemeen werden de marges negatief beïnvloed door de afschrijving en opstartkosten verbonden aan nieuwe investeringen evenals door de impact van lagere prijzen voor bepaalde metalen op de recyclagemarges. Umicore bleef hoge positieve kasstromen genereren. Verschillende nieuwe investeringsprojecten verbonden aan de Vision 2015 strategie werden begin 2012 opgestart.

Umicore kondigde aan dat het verwacht dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar tussen € 370 en € 410 miljoen zal uitkomen, vergeleken met het recordniveau van € 416 miljoen in 2011. De hogere afschrijvingskosten verbonden aan nieuwe investeringen staan in voor het grootste deel van het te verwachten verschil met 2011. De recurrente EBITDA zal naar verwachting tussen € 520 en € 560 miljoen bedragen, in vergelijking met € 553 miljoen in 2011.

CEO Marc Grynberg zei: “Het was in het algemeen een positief eerste kwartaal grotendeels gedreven door volume effecten. Ik ben verheugd met de sterkte van onze prestatie in het licht van wat een moeilijk en onvoorspelbaar economisch klimaat blijft. Hoewel het mogelijk is dat we de recordinkomsten van vorig jaar niet zullen overstijgen, blijven we de business verder ontwikkelen in lijn met onze langetermijnstrategie.”

De reacties van de analisten op de trading update van Umicore waren niet zo positief. KBC Securities stelde dat de guidance onder de verwachtingen was en verlaagde het advies naar houden. Ook Bank Degroof en ING hebben slechts een neutraal advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content