KBC Securities steekt koers ThromboGenics hart onder de riem

Op de Europese beurzen blijft het sentiment negatief, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening zelfs nog iets verder zijn opgelopen.

KBC Securities steekt de koers van ThromboGenics een hart onder de riem. Een nieuwe studie bevestigde de positieve effecten van een behandeling met Jetrea. Internationaal gezien gaat natuurlijk alle aandacht nog steeds uit naar de shutdown in de VS.

Om de huidige situatie wat breder te kaderen merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas op dat de Verenigde Staten een lange “shut-down traditie” hebben. Sinds ’77 heeft de overheid bij gebrek aan financiering al 17 keer de deuren moeten sluiten, gaande van een paar dagen tot een paar weken.

Opportuun kan je dat allerminst noemen. De laatste keer, in 96 onder de Clinton-administratie kostte de tijdelijke niet-uitbetaling van het overheidsapparaat de Amerikaanse economie naar schatting 1% groei.

Een gelijkaardige sluiting van twee tot drie weken zou die economie vandaag circa 1,4% groei kunnen kosten. En dat is niet niks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content