KBC scoort zowel in België als internationaal beter

Johan Thijs, Groeps-CEO van KBC had volgende commentaar op de cijfers die de bank over het derde kwartaal bekendmaakte:

“In het derde kwartaal van 2013 genereerde de divisie België van KBC een nettoresultaat van 391 miljoen euro, hoger dan het gemiddelde van 358 miljoen euro van de vier voorgaande kwartalen. Vergeleken met het vorige kwartaal wordt dit kwartaal gekenmerkt door hogere nettorente-inkomsten, lagere nettoprovisie-inkomsten, zwakkere tak 23-verkopen maar een uitstekende gecombineerde ratio schadeverzekeringen, een zeer goede kosten-inkomstenratio en lagere waardeverminderingen op kredieten. De bankactiviteiten waren in het derde kwartaal van 2013 goed voor 79% van het nettoresultaat, de verzekeringsactiviteiten voor 21%.”

En verder: “De divisie Tsjechië genereerde een nettoresultaat van 157 miljoen euro, hoger dan het gemiddelde van 135 miljoen euro van de vier voorgaande kwartalen. In vergelijking met het vorige kwartaal toonde dit kwartaal een kleine daling van de nettorente-inkomsten, een verbeterde gecombineerde ratio schadeverzekeringen, betere tak 23-verkopen, hogere nettoprovisie-inkomsten, een uitstekende kosten-inkomstenratio en lagere waardeverminderingen op kredieten. De bankactiviteiten waren in het derde kwartaal van 2013 goed voor 96% van het nettoresultaat, de verzekeringsactiviteiten voor 4%.

De divisie Internationale Markten boekte een nettoresultaat van -12 miljoen euro. Dat is een verbetering ten opzichte van het gemiddelde van -42 miljoen euro van de vier voorgaande kwartalen. In vergelijking met het vorige kwartaal werd het derde kwartaal gekenmerkt door licht hogere nettorente-inkomsten en nettoprovisie-inkomsten, lagere kosten (die waren hoger in het vorige kwartaal vooral door de eenmalige heffing op financiële transacties in Hongarije), en licht hogere waardeverminderingen op kredieten, waarbij Ierland nog steeds voor het grootste deel daarvan tekent. In totaal genereerden de bankactiviteiten een negatief nettoresultaat van -17 miljoen euro (de positieve resultaten van Slowakije, Hongarije en Bulgarije werden tenietgedaan door het negatieve resultaat in Ierland), terwijl de verzekeringsactiviteiten een positief nettoresultaat van 6 miljoen euro genereerden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content