KBC kan het geven van nieuwe guidance uitstellen tot eerste kwartaal 2013

KBC kondigde de voorgestelde verkoop van eigen aandelen aan als onderdeel van het strategisch plan dat werd overeengekomen met de Europese Commissie. KBC heeft de voorgestelde verkoop aangekondigd van de eigen aandelen op zijn balans, goed voor 5,1% van het totaal van 358 miljoen KBC-aandelen, via een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers.

De transactie zal gebeuren via een versnelde bookbuilding, voorbehouden voor institutionele beleggers. Het strategisch plan, zoals goedgekeurd door de Europese Commissie in november 2009, omvat de verkoop binnen een overeengekomen tijdskader van 18,2 miljoen eigen aandelen die KBC op zijn balans geboekt heeft.

Resultaten op 8 november

Albert Ploegh van KBC merkt op dat KBC op 8 november de kwartaalcijfers bekendgemaakt, de consensusverwachtingen worden eind volgende week gepubliceerd. Hij denkt niet dat de grootaandeelhouders hebben meegedaan aan de aandelenplaatsing.

Het blijkt moeilijk om een aantal onderdelen van de bank aan interessante voorwaarden te verkopen, maar Ploegh gelooft niet dat dit tot grote problemen met de Europese Commissie zal aanleiding geven. Hij blijft koper van de aandelen KBC met een koersdoel van 24,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content