KBC hoger, Fortis en Omega Pharma lager

De Europese beurzen zijn vanmorgen wat lager geopend, met verliezen die voorlopig binnen de perken blijven. Steeds meer bedrijven komen met slecht nieuws en dat weegt op het sentiment.

BT Group moet na de winstwaarschuwing van gisteren opnieuw terrein prijsgeven. In de banksector is het sentiment verdeeld, Lloyds noteert hoger maar Barclays moet opnieuw terrein prijsgeven. Laatstgenoemde bank kondigde vanmorgen aan ook na de afschrijvingen nog winst te zullen realiseren.

In Frankfurt zijn Daimler, Infineon en Thyssen Krupp opvallende dalers, terwijl Allianz zo’n 4% hoger opende. Société Générale opende fors hoger in Parijs, vooral dankzij een koopaanbeveling van UBS. Renault en Peugeot gaan anderzijds zwaar onderuit.

De Brusselse beurs is vanmorgen wat hoger geopend, met een winst van circa een half procent voor de BEL 20. Daarmee houdt de index stand boven het niveau van 1800.

KBC blijft goed geluimd, de koers noteert opnieuw hoger. Anderzijds moet Fortis na de gisteren gerapporteerde verliezen terrein prijsgeven. Ook Omega Pharma wordt op de omzetcijfers wat lager gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content