KBC favoriet van Citi Investment Research in banksector Benelux

Citi Investment Research publiceerde een artikel over de banksector in de Benelux, waarbij KBC als favoriete aandeel naar voren werd geschoven. Ondanks herbevestiging van het koopadvies werd het koersdoel voor KBC toch verlaagd.

De klemtoon in de banksector komt meer en meer te liggen op de economische omstandigheden. Die zijn het moeilijkst sinds meerdere decennia, met alle gevolgen van dien voor de banken.

Daardoor kunnen de banken geld gaan verliezen op kredieten die aan bedrijven toegestaan werden.

Hoewel de Benelux-banken zowel aan de gestructureerde leningen in de beleggingsportefeuille als aan de probleemkredieten uit de bedrijfswereld blootgesteld worden, doorstaan onze banken de stress test van Citi Investment Research beter dan die in andere Europese landen.

Vergeleken met het sectorgemiddelde zijn de Europese banken eerder bloodgesteld aan de gestructureerde leningen dan aan problematische bedrijfskredieten. De kwaliteit van de kredieten op de thuismarkt mag behoorlijk worden genoemd.

KBC krijgt van Citi Investment Research nog steeds de voorkeur, maar het koersdoel wordt verlaagd van 43 naar 33 euro. Dexia komt het slechtst uit de test, zodat het verkoopadvies gehandhaafd blijft en het koersdoel gaat van 5 naar 3,20 euro. Het neutraal advies en het koersdoel van 10 euro voor ING blijven staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content