KBC blijft aangeschoten wild, Fortis herstelt in het spoor van BNP Paribas

De Brusselse beurs is vandaag lager gesloten, waarbij KBC nog steeds als aangeschoten wild wordt beschouwd. De koers verliest ruim 23%, die van KBC Ancora meer dan 13%. De BEL 20 verloor 0,43% en werd onder 1800 afgevlagd.

KBC wil de kapitaalpositie bekijken bij de presentatie van de jaarcijfers, zo werd vandaag nogmaals bevestigd. De vraag is echter of de beleggers zoveel geduld gaan willen opbrengen.

Vandaag heeft de koers van KBC een ware rollercoaster ride achter de rug. De koers sloot af met een verlies van 23%, maar op de bodemkoers noteerde het aandeel 35% lager dan het slot van gisteren.

Alles draait waarschijnlijk om de waardeverliezen die de bank op haar portefeuille gestructureerde producten leidt. KBC raamde die verliezen zelf op 900 miljoen euro, maar dat bedrag zou minstens het dubbele kunnen bedragen. De vraag is natuurlijk wat er morgen met het aandeel op de beurs gaat gebeuren.

De koers dreigt nog verder weg te zakken tenzij KBC inderdaad concrete maatregelen worden genomen om de financiële positie te versterken.

Fortis is vandaag ruim 17% hoger gesloten op 1,40 euro, zonder dat er een duidelijke reden was voor de opwaartse beweging. Wel viel op dat de koers van BNP Paribas op de beurs van Parijs een aanvankelijk verlies kon ophalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content