KBC Ancora kan schulden nog zien toenemen

Morgen na het slot van de beurs maakt KBC Ancora de resultaten over het boekjaar 2011-2012 bekend. De resultaten van deze holding zijn uiteraard relatief onbelangrijk, aangezien ze uiteraard afhankelijk van die van KBC en meer specifiek van het feit of de bank al dan niet een dividend uitbetaalt.

KBC heeft beslist om een symbolisch dividend van 0,01 euro uit te betalen over het boekjaar 2001. Als gevolg daarvan verklaarde KBC Ancora tijdens de laatste trading update te verwachten dat het thans lopende boekjaar met een negatief resultaat zal worden afgesloten.

Holding krijgt nog steeds een neutraal advies

Albert Ploegh van ING rekent op een negatief resultaat van 30,80 miljoen euro, waar ING zelf een guidance gaf van 31 miljoen euro. Hij verwacht bovendien dat de netto schuld per aandeel met 0,10 euro zal stijgen en dat KBC Ancora geen dividend zal uitkeren.

Zolang als KBC geen fatsoenlijke dividenden uitkeert, zal de nettoschuld van de holding toenemen. Ploegh denkt dat KBC over zowel 2012 als 2013 slechts een symbolisch dividend zal uitkeren, pas over 2014 kan een volwaardige dividenduitkering worden verwacht. Ploegh heeft een neutraal advies voor het aandeel KBC Ancora.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content