Kazachstan is er economisch beter aan toe dan VS of Europa

Marc Faber, uitgever van het Gloom, Doom and Boom Report, is van mening dat obligaties uitgegeven door Kazachstan kansen bieden. Het land is er economisch namelijk beter aan toe dan de Verenigde Staten of dan eender welk ander Europees land dan ook.

Daarnaast kiest Faber ook voor bedrijfsobligaties, maar dan in relatief beperkte hoeveelheden. Het probleem met bedrijfsobligaties is dat ze sterk op aandelen gelijken, wanneer het economisch minder goed gaat is de periode niet zo goed voor de aankoop van bedrijfsobligaties.

Zuid-Europese aandelen worden weer interessant

Faber gelooft echter ook in aandelen en koopt zelfs weer aandelen op de Zuid-Europese beurzen. Hierbij merkt hij op dat de koersen op de Portugese, Spaanse, Italiaanse en Franse beurzen zo sterk zijn gedaald dat de waarderingen weer attractief zijn geworden.

Hierbij moet opgemerkt dat Wall Street in de afgelopen 12 maanden duidelijk beter heeft gepresteerd dan de Europese beurzen en, mits rekening gehouden met enkele uitzonderingen, ook beter dan de Aziatische beurzen. De Chinese beurs houdt volgens Faber al met een erg somber scenario rekening, zodat hij ook daar koper is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content