Katlijn Bohez (Bekaert): “Groei in China gaat wat aftoppen”

Bekaert gaf vanmorgen een trading update die verschillende interessante elementen bevatte. De emerging markets blijven de groei van het bedrijf ondersteunen, maar Katlijn Bohez van Bekaert stelde voor het vierde kwartaal toch een wat gematigdere groei in China in het vooruitzicht. Daarnaast gaan tijdens het laatste kwartaal van dit jaar seizoensgebonden factoren en negatieve valuta-effecten een rol spelen in de evolutie van de resultaten.

Katlijn Bohez (Bekaert): “De groei in China gaat wat aftoppen, onder andere vanwege de maatregelen die de regering heeft genomen om de economie voor oververhitting te behoeden. We blijven echter investeren in de groeimarkten, zowel in Azië als in Oost-Europa.”

Het bericht over een tragere groei in China was waarschijnlijk verantwoordelijk dat de koers van Bekaert vanmorgen enigszins onder druk kwam te staan. Maar ook de vooruitzichten klonken wat voorzichtiger: “In het vierde kwartaal spelen traditioneel seizoensgebonden factoren een rol, waarbij ook de invloed van negatieve wisselkoerseffecten gaat doorwerken. Dit brengt mee dat we toch vrij concrete prognose kunnen geven. Behoudens onvoorziene omstandigheden zal de groei in het vierde kwartaal uitkomen in lijn met die tijdens de twee eerste kwartalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content