Kans klein dat we aan vooravond van grote correctie staan

Het valt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet te verwachten dat we aan de vooravond staan van een hele grote correctie.

Dat gebaseerd op een aantal uitgangspunten. Allereerst natuurlijk de gezondheid van het bedrijfsleven. Nog altijd is de liquiditeitspositie goed en kunnen de meeste een hogere winst laten zien.

Natuurlijk niet door toegenomen omzet maar vooral door kostenbesparingen. Ten tweede is de beleggersdwang ook groter. De rente op obligaties is nog altijd laag. Zelfs op leningen uit de zuidelijke landen is de vergoeding nu niet meer zo groot als een paar maanden geleden.

Kijken we naar de bewegingen binnen de markt dan mag dat ook tot optimisme stemmen. De dalers de afgelopen week waren vooral de financiële waarden.

Maar in tegenstelling tot andere reacties gaat niet alles naar beneden. De winsten de afgelopen week waren vooral bij de zogenoemde veilige aandelen als farmacie en voeding.

Blijkbaar worden die in ieder geval niet en masse verkocht. Wat aangeeft dat het deel dat beleggers in aandelen wil hebben zeker niet afneemt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content