JP Morgan Chase & Co is minder positief voor de groeimarkten

JP Morgan Chase & Co is “less bullish” op de emerging-markets wat de eerste helft van dit jaar betreft. Verwacht wordt dat een aantal centrale banken uit de groeilanden de rente gaan verhogen, wat de stijging van de beurskoersen kan afremmen.

De analisten van JP Morgan Chase & Co hebben nu een advies “underweight” voor aandelen van bedrijven die profiteren van stijgende prijzen voor activa en van de binnenlandse consumptie.

Adrian Mowat van JP Morgan Chase & Co adviseert dat wie te sterk aanwezig is op de groeimarkten zich best kan indekken via put-opties. De dalende trend is op de groeimarkten overigens al dalen.

De MSCI Emerging Market Index is sinds 12 januari al met 8% gedaald, dit nadat de People’s Bank of China de banken heeft verplicht om de reserveratio’s te verhogen, kwestie van de kredietverlening aan banden te leggen.

Benchmark stock indexes die de Chinese en Hong Kong beurzen volgen, behoren tot de 10 slechtst presterende beurzen tot zover dit jaar.

JP Morgan Chase & Co merkt op dat China het economisch herstel heeft geleid en nu ook het eerste land zal zijn om de monetaire politiek weer te verstrakken. Mowat is minder optimistisch over de groeimarkten dan zes maanden geleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content