Jim Paulsen adviseert FED om aan de zijlijn te blijven en niets meer te doen

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Die verliezen variëren van een kwart tot een half procent. Er zijn op het eerste gezicht geen katalysatoren die de koersen in beweging kunnen brengen.

Volgens Jim Paulsen, beheerder van het hedge fund Wells Capital Management, is het beste wat de Amerikaanse centrale bank nu kan doen om zich zo gedeisd mogelijk te houden.

De beurskoersen hebben de opgaande trend te pakken en het komt er nu op aan dat de Amerikaanse beleggers opnieuw vertrouwen krijgen. De fundamentals zijn door de FED gelegd, het is nu wachten op de resultaten van de door de centrale bank gevolgde strategie.

Goud en zilver weer wat duurder

Bij de edelmetalen werden goud en zilver volgens Royal Bank of Scotland elk 1 procent duurder. De euro verloor op weekbasis 0,8 procent ten opzichte van de dollar.

De goudmijnaandelen hebben een goede week achter de rug. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, steeg op weekbasis 5,6 procent hoger.

Kinross Gold zag de goudproductie in het tweede kwartaal met 4 procent afnemen naar bijna 633.000 troy ounce. De gerealiseerde goudprijs steeg wel met 8 procent naar 1.568 dollar per troy ounce maar ook de kosten namen met 27 procent

op jaarbasis toe.

Daardoor daalde de marge op een troy ounce verkocht goud met 4 procent naar 843 dollar. De verkoop van de participatie in het Braziliaanse Crixas (50 procent) aan AngloGold Ashanti werd het voorbije kwartaal afgerond.

De productieprognose voor 2012 werd wel verlaagd van 2,6 tot 2,8 naar 2,5 tot 2,6 miljoen troy ounce.

Platina sloot de week zo goed als ongewijzigd af (- 0,3 procent) maar palladium werd 1 procent duurder. Stillwater Mining produceerde in het tweede kwartaal 102.000 troy ounce platina, 7 procent minder dan een jaar eerder maar wel 9 procent

meer dan in het eerste kwartaal. De palladiumproductie daalde met 6 procent naar 31.000 troy ounce.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content