Jim Grant denkt dat bankroet VS onvermijdelijk is

Jim Grant denkt dat een bankroet van de Verenigde Staten onvermijdelijk is. Dat betekent dat de overheid niet meer aan haar verplichtingen zal kunnen voldoen en bijvoorbeeld de rente op haar obligaties niet meer zal kunnen betalen. De gevolgen daarvan zouden volgens Grant echter wel eens veel beter kunnen meevallen dan iedereen denkt.

De onderhandelingen tussen de beide partijen zouden verder worden gezet, ditmaal met het mes op de keel. De regering zou al snel een manier vinden om de Amerikaanse centrale bank opnieuw van de nodige financiën te voorzien waarna in alle rust een oplossing kan uitgedokterd worden.

Volgens Grant hebben de VS in het verleden meermaals een ‘default’ bereikt, maar werd nooit dat woord gebruikt. Ook in de toekomst zullen de VS nog bankroet gaan zonder dat ook maar één advocaat dat woord in de mond neemt.

Aan gebrek aan hersenen is bij de Amerikanen geen probleem en in geval van nood zijn er nog de goudvoorraden waar op kan teruggevallen worden. Dit laatste lijkt toch te suggereren dat Grant het zaakje niet helemaal vertrouwt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content