Jensen vermindert kapitaal

Jensen wil zijn kapitaal met 12 miljoen euro verminderen. Dat heeft De Deens-Belgische producent van industriële wasmachines aangekondigd bij de voorstelling van zijn halfjaarcijfers.

Jensen lijdt onder de slechte economische situatie. Het zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar met 1,3 procent dalen, tot 115,7 miljoen euro. Dankzij een goede beheersing van de kosten slaagde het bedrijf er wel in zijn cashflow met 5,7 procent te verbeteren. Die kwam uit op 9,2 miljoen. Het operationele resultaat kwam 9 procent hoger uit op 9 miljoen euro. De nettowinst daalde met 3,7 procent tot 4,9 miljoen euro.

De producent van industriële wasmachines, die onder meer worden gebruikt in ziekenhuizen en hotels, kondigde ook aan dat hij zijn kapitaal met 12 miljoen euro wil verminderen, ofwel 1,5 euro per aandeel. De groep roept op 4 oktober een bijzondere algemene aandeelhoudersvergadering bijeen. Daar kunnen de aandeelhouders zich dan uitspreken over de kapitaalvermindering.

De kapitaalvermindering wijst erop dat de directie van Jensen vertrouwen heeft in de toekomst. Op korte termijn lijkt het bedrijf nochtans moeilijk te kunnen ontsnappen aan de vertraging van de wereldeconomie. De cijfers van de groep lopen traditioneel achter op de economische cyclus.

Cédric Boitte

www.accioz.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content