Japanse regering verlaagt groeiprognoses voor het eerst sinds oktober 2011

De Aziatische beurzen zijn vandaag in het rood gedoken, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Japan verlaagde vanmorgen de groeiprognoses voor de eigen economie en dat was zeker geen goed nieuws. Japan blijft namelijk de derde economie in de wereld.

Het was voor het eerst sinds oktober 2011 dat de groeiprognoses voor de Japanse economie naar beneden werden aangepast. Als reden werd verwezen naar de wereldwijde economische groeivertraging, waar de export duidelijk onder te lijden had.

Een verdere vertraging van de wereldeconomie en wilde bewegingen op de financiële markten kunnen een verdere neerwaartse aanpassing noodzakelijk mogelijk maken, zo voegde de Japanse regering er nog aan toe.

Molycorp kondigt nieuwe kapitaaloperatie aan

Zoals verwacht werd na de tegenvallende kwartaalresultaten, kondigde het Amerikaanse Molycorp een nieuwe

kapitaaloperatie aan.

Als gevolg van de lagere REE prijzen zijn de kasstromen onvoldoende volgens Royal Bank of Scotland om de geplande uitbreidingen te financieren.

De nieuwe kapitaalronde omvat enerzijds een converteerbare obligatielening van minstens 300 miljoen dollar met een looptijd tot 2017 die jaarlijks 6 procent zal opleveren.

Daarnaast worden ook 12 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven voor 10 dollar per stuk. Er is in een overtoewijzingsoptie voorzien in geval van grote interesse die het aantal nieuwe aandelen op 13,8 miljoen kan brengen.

De totale opbrengst kan dus de grens van 500 miljoen dollar overstijgen. Dit is bijna de helft van de huidige beurskapitalisatie van de groep.

Met de nieuwe aandelenuitgifte wordt het belang van de bestaande aandeelhouders verwaterd en verhoogt ook de schuldgraad. Dit laatste bracht Moody’s er toe om de kredietrating van Molycorp te verlagen.

Na het nieuws daalde het aandeel naar een nieuw dieptepunt. In mei vorig jaar piekte de koers van Molycorp nog boven 70 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content