Japanse beurs al voor de vierde dag op rij hoger

Het sentiment op de Aziatische beurzen is vanmorgen verdeeld, met zowel winnaars als verliezers. De Japanse beurs noteert voor de vierde dag op rij hoger, op de andere beurzen is het sentiment eerder afwachtend. Sommige beleggers krijgen op de huidige niveaus last van hoogtevrees.

Het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie is gestegen tot op het hoogste niveau voor de afgelopen maand. Vandaag start de tweedaagse meeting van de Bank of Japan, maar spectaculaire uitspraken worden daar eigenlijk niet verwacht.

Ook Russische graanproductie onder druk als gevolg van de droogte

Op 8 augustus komt de Russische Grain Union samen om de situatie op de granenmarkten te bespreken. Rusland wordt net als de VS getroffen door droogte en de productieprognoses voor verschillende granen werden al een aantal keer neerwaarts bijgesteld.

Voorlopig is er volgens Royal Bank of Scotland nog geen sprake van uitvoerbeperkingen zoals in 2010 wel het geval was. Uit het wekelijkse Crop Ratings Report van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) bleek dat de kwaliteit van de graangewassen opnieuw verslechterde.

Het gaat om cijfers van begin vorige week, dus voor de neerslag viel. Slechts 26 procent van de maïsplanten is nog van goede tot uitstekende kwaliteit.

Bij soja is dat bij 31 procent het geval. In beide gevallen bedroeg dit cijfer een jaar eerder nog 62 procent. Niet minder dan 45 procent van de maïsplanten is er volgens het USDA slecht tot zeer slecht aan toe.

Een jaar eerder was dit amper 14 procent. Bij soja bedraagt het aantal slechte tot zeer slechte planten voorlopig 35 procent tegenover 11 procent vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content