Jan De Kerpel (KBC Securities): “Galapagos zit nog steeds op schema”

Galapagos kondigde de start aan van een Fase II klinische studie met GLPG0259, het prominente kandidaat-medicijn van Galapagos met een nieuw werkingsmechanisme voor de behandeling van reuma.

In deze studie zal de veiligheid en de werking van het medicijn in patiënten getest worden. Galapagos voorziet dat de eerste resultaten midden 2011 beschikbaar zullen zijn; het eind van de studie is voorzien voor eind 2011.

“In deze studie testen we in patiënten voor de eerste keer een medicijn gebaseerd op een nieuw target van Galapagos,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. “We zijn trots op deze innovatie – die geleid heeft van een baanbrekende technologie naar dit nieuwe target voor reuma tot en met het ontwerp van deze innovatieve studie. Met deze studie krijgen we halverwege volgend jaar de eerste informatie over de werking van dit medicijn.”

Jan De Kerpel (KBC Securities): “Galapagos zit nog steeds op schema, de timing van de start is in lijn met eerdere aankondigingen. Ik handhaaf een koopadvies voor het aandeel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content