Jan De Kerpel (KBC Securities): “Galapagos blijft koopwaardig

Galapagos kondigde aan dat haar Raad van Bestuur de benoeming van Dhr. Howard Rowe als onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur heeft goedgekeurd.

Galapagos kondigde ook een kapitaalverhoging aan als gevolg van het uitoefenen van warrants door personeel.

Howard Rowe (41) was voorheen Managing Director bij Goldman Sachs waar hij tijdens zijn 12-jarige dienstverband verschillende functies vervulde op gebied van Healthcare.

Zijn recente rol bij Goldman Sachs lag binnen European Special Situations en Principal Strategies, waarin hij de leiding had over healthcare investeringen.

In diezelfde periode maakte hij ook deel uit van de Raden van Bestuur van EUSA Pharma, Healthcare Brands International, MedAvante, SmallBone Innovations en Ikonisys.

Voorafgaande aan zijn activiteiten op gebied van investeringen was Dhr. Rowe een senior lid van het European Healthcare Investment Banking team, waar hij talrijke corporate klanten adviseerde op gebied van overnames en corporate finance activiteiten.

Door de uitoefening van warrants in de uitoefenperiode van augustus 2010, heeft Galapagos op 7 september jl. 3.442 nieuwe aandelen uitgegeven met als gevolg een totale kapitaalsverhoging van €29.913,90 (inclusief uitgiftepremie); dit is een gemiddelde prijs van €8,69 per nieuw aandeel.

Directieleden en leden van de Raad van Bestuur hebben geen warrants uitgeoefend. Als gevolg van deze kapitaalverhoging bedraagt het maatschappelijk kapitaal van Galapagos nu €129.252.393,80 en wordt het vertegenwoordigd door 23.893.480 stemrechtverlenende aandelen; er zijn geen andere stemrechtverlenende effecten.

Jan De Kerpel (KBC Securities): “Galapagos blijft koopwaardig”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content