J. O’NeilL (Goldman Sachs): Evolutie wereldwijde beurskoersen verloopt verrassend”

De financiële markten werden in de afgelopen weken onaangenaam verrast door de crisis in het Midden-Oosten. Die komt uiteraard ongelegen, want ze kan het wereldwijde economische herstel in gevaar brengen. Maar voor wie de gang van de zaken op de wereldbeurzen op de voet volgt, vielen er nog wel meer verrassingen te beleven.

Jim O’Neil (Goldman Sachs): “De evolutie van de beurskoersen verloopt wereldwijd inderdaad verrassend. De beurzen die momenteel populair zijn – de groeimarkten dus – werden met afstand geklopt door minder populaire beurzen als de Amerikaanse als de Europese.”

Opvallend daarbij is dat sommige uitblinkers van vorig jaar dit jaar al met 10% zijn gedaald. O’Neill: “We zwijgen uiteraard Egypte vanwege de speciale situatie in dat land, maar ook India heeft bijvoorbeeld een verlies van bijna 15% moeten slikken. Bij de BRIC-landen heeft alleen de Russische beurs een goede prestatie neergezet. Van de N11 – de 11 groeimarkten die na de BRIC komen – zit meer dan de helft eveneens in het rood.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content