Italië krijgt het Spaans benauwd, Italiaanse rente hoger dan Ierse

Het rendement op Italiaanse staatsobligaties is vandaag opnieuw gestegen, de situatie voor Italië wordt steeds nijpender. Europa slaagt er namelijk niet in om de rente op Spaanse (en Italiaanse) staatsobligaties te doen zakken. Het rendement op Italiaanse staatsobligaties is momenteel hoger dan die op Ierse.

Op de veiling van Italiaans staatspapier moest het land opnieuw hogere rentdevoeten betalen. De situatie van Italië wordt op de voet gevolgd, economisch gezien is het land na Duitsland en Frankrijk de nummer drie van de eurozone. De werkloosheidsgraad is opgelopen tot 10% van de beroepsbevolking, de jeugdwerkloosheid bedraagt 30%.

De Europese beurzen zijn vandaag fors lager gesloten, met een verlies van ruim 2% voor de Euro Stoxx 50. De BEL 20 gaf bijna anderhalf procent prijs, met Bekaert, KBC en Nyrstar als sterkste dalers. Ook de euro gaf op de valutamarkten bijna een vol procent prijs.

Telenet haalt zijn slag thuis

Alle wedstrijden van de Jupiler Pro League vanaf volgend seizoen op Sporting Telenet

Telenet is blij met de aanvaarding van het lidmaatschap van voetbalcubs Waasland-Beveren en Sporting Charleroi bij de Pro League, waardoor Sporting Telenet de wedstrijden van die clubs ook kan uitzenden.

Zo kunnen de sportliefhebbers ALLE wedstrijden uit eerste klasse vanaf volgend seizoen zeker bekijken bij Sporting Telenet.

Met het verwerven van Lot 3 heeft Telenet vanaf het nieuwe voetbalseizoen voortaan de rechten om alle matchen van eerste klasse uit te kunnen zenden.

Hiermee kwam het bedrijf tegemoet aan de vraag van vele klanten om alle acht voetbalwedstrijden per speeldag uit eerste klasse bij dezelfde operator te kunnen bekijken.

Telenet is dan ook verheugd over de aanvaarding van het lidmaatschap van voetbalclubs Waasland-Beveren en Sporting Charleroi bij de Pro League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content