Italiaanse economie weer in recessie

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening nog wat verder zijn opgelopen.

Het verlies voor de Euro Stoxx 50 bedraagt inmiddels al bijna anderhalf procent. Totaal onverwacht is de Italiaanse economie weer in een recessie gedoken, wat niet veel goeds belooft voor de economie in de eurozone als geheel.

CEO Bart De Smet van Ageas had volgende commentaar op de interimresultaten die de verzekeraar vanmorgen bekendmaakte:

“Op strategisch niveau investeerden wij verder in onze verzekeringsactiviteiten. Wij verwierven de volledige controle over de Portugese Niet-Leven-activiteiten alsook een meerderheidsbelang in de Italiaanse niet-Leven-activiteiten. We verkochten de Leven-activiteiten van Ageas Protect in het VK om ons volledig te kunnen toeleggen op de uitbouw van de Niet-Leven en retailactiviteiten. We tekenen ook cassatieberoep aan tegen de recente uitspraak van het Gerechtshof in verband met het FortisEffect-geschil. Hoewel tot op heden in de huidige procedures geen schade is vastgesteld, hebben we voorzichtigheidshalve een voorziening van EUR 130 miljoen getroffen. Deze beslissing heeft geen invloed op Ageas’ strategie en kapitaalbeheer. En tot slot lanceren we ook een nieuw aandeleninkoopprogramma.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content