Italiaanse CMM operaties van Metris gaan door als onafhankelijke organisatie

Metris kondigde vanmorgen aan dat haar Italiaanse CMM operaties doorgaan als een onafhankelijke organisatie. Het nieuwe bedrijf blijft het aluminium C3 gamma van CMMs aan Metris toeleveren en wordt tevens de exclusieve verdeler van Metris producten voor Italië.

Angelo Muscarella, voormalig CEO van Coord3 en verkoopsdirecteur van Metris Italië, neemt de Bruzolo operaties over van Metris om een onafhankelijk CMM bedrijf op te richten.

Deze nieuwe firma neemt de ontwikkeling en productie van C3 CMMs alsook het Italiaanse verkoops- en dienstverleningsteam over. In totaal gaat het hier over een 70-tal werknemers.

“De overdracht van de Italiaanse operaties past in onze strategie om vaste operationele kosten variabel te maken in tijden van dalende vraag ten gevolge van de wereldwijde recessie,” verduidelijkt Bart Van Coppenolle, President en CEO van Metris.

“Tegelijkertijd heeft deze verandering geen invloed op onze productportefeuille, omdat Metris haar aluminium-gebaseerde C3 gamma blijft toegeleverd krijgen van het afgesplitste Italiaans bedrijf. Op deze manier blijven we naast keramische LK CMMs ook aluminium C3 CMMs verkopen als onderdeel van ons engagement om totale CMM-gebaseerde metrologieoplossingen
aan te bieden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content