Is Apple al dan niet nog koopwaardig?

De Amerikaanse beurzen noteren momenteel in het rood, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Het sentiment wordt negatief beïnvloed door zwakke kwartaalcijfers, met Apple en Amazon als laatste kneusjes. Maar in hoeverre mag Apple een kneusje worden genoemd?

David Garrity van GVA Research is daar nog niet zo zeker van. Er zijn momenteel misschien aanvoerproblemen, maar het volgende boekjaar ziet er niet zo slecht uit.

Garrity denkt dat er op de groeimarkten nog honderden miljoenen mensen op de producten van Apple liggen te wachten. Uiteindelijk kan het huidige vierde kwartaal veel beter uitvallen dan iedereen tot dusver verwacht.

Aanbodprognoses tarwe verlaagd

Bij tarwe werden volgens Royal Bank of Scotland zoals verwacht de aanbodprognoses verlaagd. De Australische productieverwachting werd met 3 miljoen ton neerwaarts bijgesteld naar 23 miljoen ton.

In Rusland ging het om 1 miljoen ton en de Europese Unie en Canada zullen respectievelijk 0,8 en 0,3 miljoen ton minder tarwe produceren dan een maand eerder werd verwacht.

Alles samen gaat het om een verlaging met 5,7 miljoen ton naar 653,1 miljoen ton. In het voorjaar, bij de start van het plantseizoen, werd nog uitgegaan van een globale tarweopbrengst van 677,6 miljoen ton. Ook de verwachte consumptie werd verminderd met 2,4 miljoen ton.

Volgens het USDA zal de globale tarwevoorraad na het oogstjaar 2012-2013 terugvallen naar 173 miljoen ton, het laagste cijfer sinds 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content