Interventie Europese Centrale Bank kan nog vijf weken op zich laten wachten

Volgens Reuters kan een interventie van de Europese Centrale Bank nog vijf weken op zich laten wachten. Alle factoren die tot een doeltreffend ingrijpen moeten eerst op hun plaats zijn.

Het persagentschap baseert zich op bronnen binnen de ECB zelf, bronnen die echter niet nader geïndentifceerd worden.

Volgens de bronnen zou de ECB haar programma voor de inkoop van Italiaanse en Spaanse staatsobligaties kunnen hervatten, in samenwerking met het Europees reddingsfonds.

Spanje zou echter eerst om hulp moeten vragen, iets wat het tot dusver heeft geweigerd.

Op de Europese beurzen is het sentiment weinig overtuigend, de Euro Stoxx 50 dreigt opnieuw onder de nullijn weg te zakken. De BEL 20 houdt voorlopig wel nog stand aan de pluszijde, terwijl ook de euro iets boven het slotniveau van gisteren noteert. Te midden van al het cijfernieuws kwam ook GIMV vandaag met een bericht.

Meerderheid aandeelhouders GIMV kiest voor dividend in aandelen

Gimv maaktE vandaag bekend dat in totaal 57,8% van de coupons nr.19 werden ingebracht tegen uitgifte van 787.781 nieuwe gewone aandelen voor een totaal bedrag van 24,6 miljoen EUR.

De gewone algemene vergadering van Gimv heeft op 27 juni 2012 beslist om over het boekjaar 2011/2012 een brutodividend per aandeel van 2,45 EUR (netto 1,8375 EUR) uit te keren.

Daarnaast werd aan de houders van Gimv aandelen de keuze geboden tussen het inschrijven op nieuwe gewone aandelen tegen inbreng van 17 coupons nr.19 (31,2375 EUR) voor één nieuw aandeel, ofwel de uitkering van het dividend in cash, ofwel een combinatie van beide.

De nieuwe aandelen zullen van hetzelfde type zijn als de bestaande aandelen (zonder te genieten van enig recht op verminderde voorheffing) en deelgerechtigd zijn in de resultaten van Gimv met ingang op 1 april 2012.

De aandeelhouders van Gimv werden verzocht om hun keuze mee te delen tussen 4 en 27 juli 2012.

In totaal werden 13.392.277 coupons nr. 19 ingebracht tegen uitgifte van 787.781 nieuwe aandelen voor een totaal bedrag van 24,6 miljoen EUR.

Deze nieuwe aandelen zullen op 3 augustus 2012 worden uitgegeven en tevens tot de verhandeling op Euronext Brussels worden toegelaten.

Het saldo van het dividend zal eveneens op 3 augustus 2012 worden uitgekeerd in cash, voor een totaal brutobedrag van 32,2 miljoen EUR.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content