Intel zwak op koers met kwartaalcijfers op komst

De Amerikaanse beurzen noteren na een aarzelende opening in de plus, met voorlopig bescheiden winsten voor de belangrijkste indices.

In het geval van de Dow Jones en de S&P 500 lopen die winsten op tot in de buurt van een half procent. De meeste beleggers wachten af tot het resultatenseizoen op Wall Street op topsnelheid komt.

Met Intel komt morgenavond een eerste zwaargewicht in de technologiesector rapporteren. De consensusverwachting bij de analisten ligt op een winst per aandeel van 50 dollarcent, of een daling met 23,10% ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar.

Drie maanden geleden werd nog uitgegaan van een winst per aandeel van 65 dollarcent, maar inmiddels heeft Intel een omzetwaarschuwing gegeven. De koers van Intel noteert inmiddels in de buurt van het dieptepunt voor de afgelopen 12 maanden.

Platina weer duurder

Platina werd vorige week 1,6 procent duurder maar palladium moest 4,2 procent inleveren. Het loonakkoord bij Lonmin, de derde grootste platinaproducent, heeft de druk wat van de ketel gehaald.

Toch blijft het onrustig in de Zuid-Afrikaanse mijnbouwsector en de meeste analisten denken dat dit nog een hele tijd zo zal blijven.
Anglo American Platinum (Amplats), de grootste platinaproducent ter wereld, verlengde de deadline voor de arbeiders van het Rustenburgcomplex tot vorige donderdag.

Dit maakte weinig indruk want bij vier mijnen van het complex ligt de productie nu al meer dan twee weken stil.

Amplats schat de schade op 20.000 troy ounce platina of meer dan 33 miljoen dollar. De betrokken werknemers stellen zich nu
bloot aan sancties of kunnen ook ontslagen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content