Intel voorziet vlak 2014

De omzet van Intel ontwikkelt zich vlak komend jaar. Dat is bekend gemaakt tijdens een analistendag van het technologiebedrijf. ABN Amro handhaaft de waardering van het aandeel op USD 25 en heeft een advies houden.

De prognoses voor komend jaar van Intel zullen voor sommige beleggers teleurstellend zijn geweest. De vlakke ontwikkeling van de omzet die van de brutomarges die worden verwacht, komt echter overeen met de verwachtingen.

Eerder gingen de economen van de bank uit van bescheiden omzetgroei en zwakkere brutomarges; de ramingen voor de marges uitgedrukt in dollars (en uiteindelijk het operationele resultaat) zijn echter conform die van Intel.

Dat het concern uitgaat van hetzelfde niveau van investeringen als dit jaar in 2014 komt ook niet als verrassing. ABN Amro verwacht dat Intel zijn sterke positie behoudt dankzij de Wet van Moore, die stelt dat het aantal transistors in een geïntegreerde schakeling door de technologische vooruitgang elke twee jaar verdubbelt. Ook zullen investeringen om de productietechnologieën van chips up-to-date te houden hun vruchten afwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content