Intel verhoogt dividend met 7,10% tot 22,50 dollarcent

De Amerikaanse beurzen hebben nog altijd geen duidelijke richting gevonden, de belangrijkste indices blijven flirten met het slotniveau van afgelopen vrijdag. De opening verliep eerder zwak, maar van een totale uitverkoop was op geen enkel moment sprake.

Op basis van de huidige stand van zaken mag zelfs niet worden uitgesloten dat de indices in de plus gaan eindigen. Op de oliemarkt heeft de correctie vastere vorm gekregen, ook vandaag moet de olieprijs opnieuw onderuit. Het niveau van 100 dollar is nu wel duidelijk opgegeven.

Goed jaar voor Intel

2012 wordt opnieuw een goed jaar voor de chipproducent

Intel kondigde vandaag aan dat de raad van bestuur akkoord was gegaan met een optrekken van het kwartaaldividend. Op kwartaalbasis zal nu 22,50 dollar worden uitbetaald, waar dat voordien maar 21 dollarcent was. Uitgedrukt in procenten was er sprake van een stijging met 7,10%.

Het was al de derde keer in 18 maanden tijd dat Intel het kwartaaldividend optrok. Het bedrijf heeft er een goede gewoonte van gemaakt om de aandeelhouders te verwennen, het is nu al 10 jaar op rij dat het dividend met de regelmaat van een klok wordt opgetrokken. Bovendien lijken nog meer dividendverhogingen niet uitgesloten.

Paul Otellini, Intel president en CEO, verklaarde vandaag dat 2012 opnieuw een recordjaar qua omzet belooft te worden. Otellini signaleerde een sterke vraag in de core business van de chipmaker. Vooral de wereldwijde vraag naar computerproducten vertoont nog steeds een stijgende trend, waardoor Intel een sterke cash flow blijft genereren. Op basis van die cash flow blijft het mogelijk om het dividend te blijven verhogen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content