Intel okay wat resultaten betreft, prognoses klinken zwak

Intel presenteerde vorige week cijfers over het derde kwartaal. Hoewel de resultaten van de chipmaker beter waren dan verwacht, stelden de prognoses voor het vierde kwartaal teleur.

De analisten van ABN Amro zijn nog altijd sceptisch over het aandeel Intel, gezien de positionering van het bedrijf. Het verkoopadvies voor Intel blijft van kracht.

Intel boekte in het derde kwartaal omzet van USD 13,46 miljard en wist daarmee de verwachtingen van analisten (een omzet van USD 13,2 miljard) te overtreffen.

Ook de winst per aandeel (wpa) kwam hoger uit dan verwacht: USD 0,58 versus een door analisten geprognosticeerde wpa van USD 0,49.

Teleurstellende margeprognoses voor het vierde kwartaal

De margeprognoses die Intel hanteert voor het vierde kwartaal zijn volgens ABN Amro echter teleurstellend: Intel verwacht in het vierde kwartaal een brutomarge van circa 57% te realiseren, waar analisten rekenden op een brutomarge van boven de 61%.

Vanwege de moeizame omstandigheden in de PC-markt en de afnemende vraag naar servers heeft Intel er nu eindelijk voor gekozen om bepaalde investeringen af te bouwen.

De analisten van ABN Amro hebben echter nog geen vertrouwen in Intel. Het bedrijf is sterk gepositioneerd in de markt voor PC-chips, een markt die terrein verliest vanwege de opkomst van tablet computers. De analisten van de bank blijven een verkoopadvies hanteren voor het aandeel Intel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content