Insiders droppen aandelen Facebook, koers dreigt onder 20 dollar te belanden

Zoals verwacht zijn insiders beginnen met aandelen Facebook te verkopen, hetgeen aangeeft dat het vertrouwen in het aandeel niet zo bijster groot is. De koers van Facebook flirt met de kaap van 20 dollar, het is niet onwaarschijnlijk dat die vanavond bij het slot duidelijk zal doorbroken worden.

Op de Amerikaanse beurzen verandert er daarnaast niet zo heel veel, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De beleggers blijven uitkijken naar signalen die er op kunnen wijzen dat de Amerikaanse centrale bank bereid is om de monetaire politiek verder te versoepelen.

Chinese batterijproductie fors gestegen

De prijs van een ton koper daalde volgens Royal Bank of Scotland met 1,6 procent. In Zambia daalde de koperproductie tijdens de eerste jaarhelft naar 421.300 ton, 11 procent minder dan dezelfde periode een jaar eerder. De oorzaak ligt bij de lagere grades of minder rijke ertslagen.

Zambia streefde voor 2013 naar een jaarproductie van 1 miljoen ton maar deze doelstelling lijkt nu weinig realistisch. Lood en zink werden respectievelijk 1,5 en 1 procent goedkoper.

De Chinese batterijproductie (de belangrijkste toepassing van lood) steeg in juni met 70 procent. Tin werd op weekbasis 1,2 procent goedkoper. PT Timah, de grootste tinproducent ter wereld, vindt de huidige tinprijs te laag en zal de verkoop tegen spotprijs (voor onmiddellijke levering) beperken.

In het kader van de lopende overeenkomsten gebeurt 60 procent van de verkopen via langetermijncontracten. De verkoop aan spotprijs wordt afgebouwd waardoor PT Timah de eigen voorraden zal verhogen in afwachting van hogere prijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content