ING verlaagt advies Sipef en schroeft koersdoel terug

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen voor de belangrijkste indices. Op het vlak van bedrijfsnieuws valt er weinig te melden, het cijferseizoen is ook in Europa stilaan over het hoogtepunt heen.

ING heeft Sipef van kopen op houden gezet, terwijl het koersdoel voor het aandeel werd teruggeschroefd van 75 naar 61 euro. Op economisch vlak gaat nog steeds veel aandacht uit naar China.

De liquiditeit neemt in China neemt volgens professor Stefan Duchateau terug toe, waardoor ook de Chinese industrie zich in ruimere mate en tegen een lagere kostprijs van de nodige financiering kan voorzien.

Zijn hiermee alle problemen van de baan? Zeker niet, maar de ontgoocheling over de (uitblijvende of tergend langzaam doorgevoerde) maatregelen om de industrie te ondersteunen, maakte intussen plaats voor de toenemende overtuiging dat de Chinese economie structureel voldoende hervormd is om -zonder bijkomende monetaire impulsen – haar legendarische groeipad terug te vinden.

Of dit al dan niet terecht is, kan alleen de toekomst uitwijzen en zal in belangrijke mate worden bepaald door het geleidelijk wegebben van het gevaar van de zeepbel in de vastgoedsector. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content