ING Equity Markets: “Twijfels moeten overwonnen worden”

Het ING Equity Markets team publiceerde haar meest recente aandelenrapport “Climbing the Wall of Worries” voor. Deze publicatie bevat een analyse van de Benelux-aandelen voor het eerste semester van 2012. Allereerst werd een terugblik op 2011 gegeven.

ING Equity Markets: “Onze eerder defensieve favorieten selectie van september 2011 presteerde goed in het onzekere macro-economische klimaat, dat werd gekenmerkt door de angst voor de ineenstorting van de eurozone. Onze favorietenlijst boekte een winst van 7.3% sinds begin september, 2.8% meer dan de winst van de MSCI Europe. Onze lijst van ‘minst favoriete’ aandelen daalde 20.7% over dezelfde periode. Per saldo genereerden beide lijsten dus een 23.5% alpha over de MSCI Europe.”

Politieke besluiteloosheid gijzelt nog steeds het macro-economische klimaat en de schuldencrisis heeft de eurozone in een recessie doen belanden. Daarenboven bestaat er nog steeds onzekerheid omtrent het euro-project. Door bezuinigingsmaatregelen, structurele hervormingen en schuldenafbouw in de private sector uitgevoerd in het begin van dit nieuwe jaar zien we naar alle waarschijnlijkheid een zwak begin.

ING Equity Markets: “In vergelijking met september 2011 zien de ING-analisten desalniettemin enkele lichtpunten waardoor ze minder behoedzaam zijn in de aandelenselectie. De vooruitgang is het resultaat van de pogingen ondernomen door de politieke leiders van de eurozone teneinde de problemen structureel aan te pakken. Daarnaast doen China en de Verenigde Staten het beter dan verwacht. Ten slotte lijken ondernemingen beter voorbereid dan in 2008 op economisch stormweer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content