ING België verstrekt 4 miljoen euro aan Alfacam

ING België verstrekt 4,0 miljoen euro onder de vorm van een achtergestelde lening aan Alfacam Group en verstevigt zo de balansstructuur van deze toonaangevende leverancier van televisiefaciliteiten voor tv-stations en productiehuizen. In het kader van deze operatie verwerft ING ook warrants.

Philip Wietendaele, hoofd Acquisition & Leveraged Finance ING België , licht toe: “Alfacam heeft, als Belgisch paradepaardje van de internationale tv-faciliteitensector, een bijzondere marktpositie en service aanbod. Als jarenlang partner van Alfacam waren we graag bereid om, naast Gimv, door het verstrekken van deze achtergestelde lening, de balans van de vennootschap te helpen versterken. Deze operatie moet toelaten om de verdere groei te ondersteunen”.

Gabriel Fehervari, CEO Alfacam Group, voegt hier aan toe: “Met grote projecten, zoals de Winterspelen in Vancouver en het WK Voetbal in Zuid-Afrika, die voor de deur staan, bewijst Alfacam nogmaals dat zijn toegevoegde waarde vooral in het buitenland ligt. Zo kijken we onder meer naar nieuwe of minder bekende markten zoals India of het Afrikaanse continent, waar de opportuniteiten om onze HD-kwaliteitsnorm als de standaardnorm in te voeren heel groot zijn. In die optiek zijn we verheugd dat ING België bijkomende fondsen ter beschikking stelt en ons op die manier mee ondersteunt om onze internationale groei voort te zetten”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content