Inflatiegelinkte index obligaties bieden bescherming tegen komende inflatie-opstoot

De iBoxx Euro Liquid Corporate Non Financials omvat 20 bedrijfsobligaties in euro van multinationals van uitstekende kwaliteit. De belangrijkste obligaties in de index zijn deze van ENEL (7,29%), Siemens (6,38%), Daimler (6,04%) en BMW (5,33%).

De afgelopen weken is deze index verder gestegen tot een nieuwe top boven 186 punten. De recente top viel niet samen met een nieuwe top in de RSI-indicator. De kansen op een neerwaartse correctie nemen volgens het analistenteam van Leleux dus toe.

Hou wel in het achterhoofd dat de koersen van bedrijfsobligaties en aandelen sterk gecorreleerd zijn. Een neerwaartse correctie op de beurzen kan deze index dan ook onder druk zetten. Houden, zo luidt het advies, met stop loss op 184 punten.

Inflatiegelinkte index biedt bescherming tegen eventuele komende inflatie-opstoot

De EuroMTS Inflation Linked index omvat inflatiegelinkte staatsobligaties van Frankrijk (52,94%), Italië (29,66%) en Duitsland (17,40%). Wie de komende jaren een inflatieversnelling verwacht, kan zich indekken met een tracker op deze index.

Met de heropflakkerende Europese schuldencrisis zijn de groeiperspectieven voor de Europese regio er niet op verbeterd.

Bovendien blijven op wereldvlak de grondstoffenprijzen onder controle. Kortom, een versnelling van de inflatie lijkt niet voor morgen en daardoor moesten de inflatiegelinkte obligaties de afgelopen weken een stap terugzetten. Afwachten volgens Leleux hoe lang deze neerwaartse correctie zal duren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content