Imtech ziet verdere groei orderportefeuille, handhaaft vooruitzichten EBITA-groei

Imtech ziet haar orderportefeuille in het derde kwartaal 2010 – vergeleken met dezelfde periode vorig jaar – verder toenemen.

Het bedrijf handhaaft haar vooruitzichten voor het gehele jaar 2010 en verwacht een verdere toename van de EBITA door autonome groei en acquisities.

Omdat de doelstellingen van het vigerend strategisch plan 2008 – 2012 nagenoeg binnen handbereik liggen, zal Imtech op 2 november 2010 haar strategy update 2011 – 2015 presenteren.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘In het derde kwartaal 2010 ontwikkelt de orderportefeuille van Imtech zich positief. Hoewel de marktomstandigheden nog niet over een breed marktfront zijn verbeterd, kenmerkt Imtech zich door een verdere groei van de orderportefeuille met name in Duitsland & Oost-Europa, Nordic en in de Europese markten voor ICT en Traffic. Er werden in 2010 tot op heden 7 acquisities gedaan die met jaarlijkse totale opbrengsten van circa 270 miljoen euro bijdragen aan een verdere groei van de onderneming in de komende jaren. Imtech onderscheidt zich in haar acquisitiebeleid door een focus op goed presterende overnamekandidaten die geïntegreerd binnen het Imtech-portfolio niet alleen zelf extra groeien, maar ook zorgdragen voor substantiële autonome groei bij de bestaande activiteiten. Imtech handhaaft onverkort haar vooruitzichten voor verdere groei van de EBITA over het hele jaar 2010. Op 2 november 2010 zal Imtech haar lange termijn doelstellingen voor 2015 presenteren.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content