IMF en Spanje steken Aziatische beleggers hart onder de riem

Het sentiment op de Aziatische beurzen was vanmorgen uitstekend, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Het IMF en Spanje staken de Aziatische beleggers een hart onder de riem. Het IMF verhoogde de prognoses voor de wereldeconomie, terwijl de veiling van Spaanse staatsobligaties gisteren beter dan verwacht verliep.

Bovendien vallen de Amerikaanse bedrijfsresultaten tot dusver beter dan verwacht mee. Het is nu uitkijken naar de cijfers van Apple, dat in de technologiesector tegenwoordig als richtinggevend wordt beschouwd. Vandaag is onder andere eBay een blikvanger.

Vanmorgen viel vooral de stijging op de Japanse beurs op, maar de Nikkei slaagt er voorlopig niet in om de verloren plaats boven het niveau van 10.000 punten terug te winnen. De winst voor de MSCI Asia Pacific Index loopt op tot meer dan een vol procent.

Economisch herstel in Japan is stilgevallen

Het economisch herstel in Japan is stilgevallen, dit als gevolg van een terugval in de buitenlandse vraag en een stijging van de koers van de yen. De Bank of Japan hield niettemin haar basisrente ongewijzigd.

Zoals verwacht blijft de overnight call rate stabiel in een zone van 0 tot 0,10%, de stemming gebeurde unaniem. De rentepolitiek zal niet wijzigen zolang er prijsstabiliteit, zo luidde de slotverklaring van de centrale bank.

Volgens de Japanse centrale bank mag ook de invloed van de overstromingen op de Japanse economie niet onderschat worden. Wat de toekomst betreft blijft het afwachten wat gevolgen gaan zijn van de dood van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jung Il.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content