Huawei en Option kondigen samenwerkingsovereenkomst aan

Huawei Technologies, een toonaangevende speler op het vlak van telecommunicatie-oplossingen van de volgende generatie voor telecomoperatoren wereldwijd, en hebben vandaag een samenwerkingsakkoord aangekondigd dat het pad effent voor nieuwe, innovatieve draadloze breedbandoplossingen.

De bedrijven zijn in principe overeengekomen om te werken aan gezamenlijke Onderzoeks- & Ontwikkelingsprojecten om de innovatie in de telecomindustrie te stimuleren.

Beide bedrijven onderzoeken ook het oprichten van een gezamenlijk O&O centrum in België, evenals mogelijkheden om middelen te voorzien om nieuwe draadloze breedbandoplossingen en software te ontwikkelen. Via deze samenwerking willen beide partijen de realisatie van de objectieven van Europa’s Digitale Agenda ondersteunen.

Beide bedrijven zijn overeengekomen om technologieën te delen. Huawei heeft ingestemd om een licentie te nemen op Option’s connection manager software. Deze licentie heeft voor het eerste jaar een waarde van 27 miljoen EURO.

De overeenkomst bevat ook de mogelijkheid voor een uitbreiding van de licentie voor de volgende 18 maanden en dit voor een bedrag tot 33 miljoen EURO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content