Hoop doet leven op de beurzen

Het gekibbel over het Amerikaanse schuldplafond lijkt volgens Geert Van Herck van Leleux voorbij te zijn. De beurzen nemen alvast een voorschot.

Het was vorige week dan ook feest op de beurzen. Of het eindigt met een kater weten we nog niet, maar het nieuws dat in de VSA het gekibbel over het schuldenplafond leek plaats te maken voor een compromis leidde alvast tot een golf van kooporders.

In al deze drukte zou men nog vergeten dat het resultatenseizoen gestart is.

Aluminiumproducent Alcoa (niet langer in de Dow Jones, maar wel belangrijk om te volgen want zeer nauw gelinkt aan de wereldwijde economische cyclus) zag zijn omzet teruglopen en ondanks gunstige prognoses voor het aluminiumverbruik verwacht het management dat de divisie “rolled products” (die aluminiumproducten aan de vliegtuig- en verpakkingsproducenten levert) in het lopende kwartaal minder winst dan het voorgaande kwartaal zal maken.

Kortom, het economisch klimaat blijft broos. Niettemin verhoogt Van Herck in deze omgeving het advies voor de Euro Stoxx 50 van houden naar opbouwen. De reden ?

De index hield de afgelopen weken goed stand vs de Amerikaanse markt en lijkt goed op weg om boven de psychologische kaap van 3.000 punten uit te stijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content