Home Depot overtuigt niet met omzetcijfers

De Amerikaanse beleggers laten zich weinig gelegen aan wat er in Griekenland gebeurt. De opening van de sessie verliep wat aarzelend, maar in de loop van de dag kwamen er weer wat kopers opdagen.

De belangrijkste indices staan zodoende in de plus, zonder dat er echter van grote bewegingen sprake is.

28% hogere winst voor Home Depot

Home Depot, de grootste Amerikaanse binnenhuisinrichter, maakte over het eerste kwartaal van 2012-2013 een 28% hogere nettowinst bekend. In een toelichting op de cijfers verklaarde het management dat de zachte winter de vraag naar bouwmaterialen, tuinmeubelen enzovoort in positieve zin heeft beïnvloed.

Toch kon Home Depot niet overtuigen. Zowel de omzetcijfers als de margins vielen tegen, terwijl ook de guidance voor het lopende kwartaal weinig overtuigend klonk. De koers van Home Depot moet dan ook zowat anderhalf procent prijsgeven ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Chief Financial Officer Carol Tome verklaarde niettemin dat de cijfers de eigen verwachtingen overtroffen en dat de verkopen in de maand mei tot dusver conform de prognoses waren. Volgens Tome waren de verwachtingen van de analisten simpelweg te hooggespannen.

Bij Credit Suisse blijft analist Gary Balter positief voor het aandeel Home Depot, de vooruitzichten op langere termijn zien er nog steeds goed uit. Het bedrijf moet onder andere kunnen profiteren van een verder herstel van de Amerikaanse vastgoedmarkt in de komende kwartalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content